Paella @MUTFAK

Pilavı hiç bir de bu haliyle yediniz mi? İspanya mutfağının en önemli yemeklerinden paella, özellikle deniz ürünleri ile pişirilen haliyle çok lezzetli...

Paella, İspanya'nın Valensiya bölgesine ait, tavada pişirilen bir pilav türü... Zaten paella ismi de ordan gelmekte, zira Katalan dilinde tava anlamına geliyor imiş. Biraz zahmetli ve ağır bir yemek olduğu için, özel toplantılarda, genellikle de öğlen yemeklerinde ve odun ateşinde, geniş dökme tavada, deniz ürünü olmadan yapılırmış. Günümüzdeki hali turizmin bir getirisi;)

Yemek yapma zevkim, her gördüğümüzü 'bence biz bunu evde de yaparız' mevkiine eriştiğinde dünya mutfağına da el atmaya karar verdim=) İlk deneyimim sushi olmuştu ve yeterli başarıyı elde etmiştik. Hamburg'taki Asia Markt'tan getirdiğim noriler ile yeni bir sushi günü tekrar bizi beklemekte hatta- ki yapıldığı anda o da paylaşılacaktır buradan;) İspanya'da bu paellayı yediğimde de aynı düşünce geçti aklımdan: 'bence biz bunu evde yaparız!' E öyleyse tarif işine girişmek lazım diyerek araştırmaya koyuldum. Malzemeler olduğu sürece yapımında sıkıntı yok, zor olan kısımları atlanabilir veya değiştirilebilir diye düşünüyorum. Ben 'denizden çıkan her şey yenir' diyen birisi olarak deniz ürünlüsünü tercih ettim ama vejeteryan olan tarifler de mevcut orjinalinde olduğu üzere;)

PAELLA

Malzemeler

300 gr kalamar
300 gr karides
300 gr midye
300 gr fener/tavuk balığı/dil balığı
Tavuk eti (isteğe göre)
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 adet Soğan
Bir tatlı kaşığı safran
100 ml beyaz şarap
Su (et suyu da olabilir)
Tuz

Hazırlanışı
Tavada zeytinyağı ile soğan ve sarımsaklar sote ediliyor. Daha sonra etler ilave ediliyor. Pirinçler, tuz, beyaz şarap ve su ilave edilerek pişirmeye devam ediliyor ve suda eritilmiş safran ekleniyor. Önemli olan kısım, midyenin en son konulması ve konduktan sonra tekrar karıştırmadan pişmeye bırakılması. Ayrıca, isteğe göre sote kısmında konserve bezelye, kırmızı biber ve domates de eklenebilir. 

Afiyet olsun =)

Bu da Barselona'dan...

 


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı