Van Gogh Eserleri Türkiye'de!!

Vincent Van Gogh'un orjinal eserlerinin yer aldığı Amsterdam'daki müzesinden bahsetmiş idim. Bu sene içerisinde eserler Türkiye'ye de geliyormuş! Sadece biraz farklı bir formatta...  


Türk ilaç sektörü Abdi İbrahim, 100. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Van Gogh eserlerini ışık, renk ve ses efektleriyle bütünleştiren bir sergi düzenleyecekmiş.

Van Gogh Alive sergisi, Grande Exhibitions Avustralya tarafından tasarlanmış ve Singapur'da gerçekleşecek olan dünya prömiyerinin ardından 10 Şubat-15 Mayıs tarihlerinde İstanbul Karaköy Antrepo 3'te, 15 Ekim-30 Aralık tarihlerinde ise Ankara Cer Modern'de gerçekleştirilecekmiş.

Sergi, 3000'den fazla dijital imajın, geleneksel sanat, multi medya görüntü teknolojisi ve sinematografik yönetmenlik ile sentezlenmesinden oluşmakta imiş.


 Dev ekran, duvar, kolon, zemin ve tavanın tuval görevi üstleneceği sergide yer alacak başlıca eserler:
‘Teras Kafe’, ‘Kırmızı Üzüm Bağı’, ‘Sandalye ve Pipo’, ‘Kulağı Sargılı Otoportre’, ‘Vazoda 12 Ay Çiçeği’, ‘Ren Nehri’nde Yıldızlı Bir Gece’, ‘Buğday Tarlası ve Kargalar’, ‘Doktor Gachet’in Portresi’ 
iken, sergiye eşlik edecek bazı müzikler eserleri: 
Handel – Sarabande, Edouard Lalo – Piano Concerto 1. Movement I, Gus Viseur – Coeur Vagabond, Barber – Bubamara (Vivaldi versiyonu), Arvo Part – Fratres For Cello And Piano, Carl Nielsen – String Quartet in D minor 1883, Sakura “Cherry Blossoms”, Geleneksel Japon Klasik Koto Müziği, John Zorn – Kiev 3 (çello), Camille Saint olacakmış.



Keyifli ve ilgi çekici olacağa benziyor... Tüm sanatseverlere duyrulur ;)


4 yorum: Leave Your Comments

  1. ilginç olacağa benzer, gidilesi :) teşekkürler paylaşımın için canım.

    YanıtlaSil
  2. evet ben de merakla beklemeye geçtim... =)

    YanıtlaSil
  3. Son günlerinde gitme fırsatını yakaladım.
    Herkese tavsiye ederim, çok güzeldi...

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı