Tempura (Tempurako) Tarifi @MUTFAK


Japon mutfağına ait olan Tempura, her ne kadar aram iyi olmasa da deneyip olumlu sonuç aldığım kızartma usulü ile pişmekte. Hamura bulanan deniz ürünü veya sebzelerin kızartıldığı farklı bir tat kendisi.
Hamur için gerekli karışım Japon mutfağında ambalajlı olarak satılmakta, ama malzemenin bireysel  olarak hazırlanması da mümkün. İşte tarifi:

Tempura



Malzemeler
-Hamuru için-
1 bardak su
1 bardak un
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat 
(Malzemelerin soğuk olması gerekmekte.)
ya da
Tempurako Hazır Un Karışımı

-Kızartmak için-
Kabak
Kırmızı biber
Kuru soğan
Karides/Kalamar/Palamut
Sıvı yağ 

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırın ve topaklanma olmasına izin verin. Yağı derin bir tavada kızdırdıktan sonra jülyen doğradığınız sebzeleri hazırlamış olduğunuz hamura  batırıp içine atın. Kızarıp çıtırlaşan tempuralarınızı kağıt havluya alıp tuz serpin. Deniz ürünlerini de benzer şekilde kızartın.


Kağıt havluda yeteri kadar bekletirseniz tadı daha da hafifleşiyor.


Tenshin tempura set
Alıntıdır.



PS. Ben mantar da denedim. Oldukça leziz oldu. ;)



Afiyet olsun! =)

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı