"Statue of Liberty" @USA

New York dendiğinde akla ilk gelen karelerden birisidir Özgürlük Heykeli. Bu sebepten, her turist gibi bizim de New York'a gittiğimizde görülmesi gereken yerler listemizde ilk sıralardaydı kendisi...

Heykele ulaşım adada yer almasına rağmen oldukça kolay. Tek sıkıntı, eşyanız çoksa bekleyeceğiniz sıra ve sıkı güvenlik taraması olabilir... Onun dışında sürekli olarak vapur seferleri düzenlenmekte ve okyanusta ilerlemek şehrin silüetini gözlemleyebilmek adına çok iyi bir fırsat niteliğinde.

 



Aslında yıllardır zaten "görmüş kadar oldum" diyebileceğiniz bir heykel de olsa, aslını görmek farklı bir algı yaratmakta. Zira sürekli ebat tahmini yapıyorsunuz ve bir türlü kestiremiyorsunuz boyutunu yanına varana kadar. Heykel ilk gördüğünüz karede sadece bir noktadan ibaretken, yanına vardığınızda sonsuz piksele bölünüyor görüntüde, çünkü o kadar büyük!

Adaya gidiş güzergahını güzel ayarlamışlar diye düşünmüştüm vardığımızda, çünkü heykeli her türlü açıdan görme imkanı sağlamakta. 

Adada aynı zamanda eserin heykeltraşlarından Gustave Eiffel'in bronz heykelinin de yer aldığı sergiyi görme fırsatı bulabilir, 'museum shop'tan birçok hediyelik eşya alabilir ve kafesinde -her ne kadar görüntü olarak hayal kırıklığı yaratsa da- dinlenebilir, dönüş vapurunuzu beklerken kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
 
 



 
 





0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı