Ankara' da saklanmış gizli hazineler! @KONUK YAZAR

Gün geçmiyor ki Gökçen Gökyer Blog'da yeni dosyalar oluşmasın! =) Konuk yazar klasörümde bugün bir 'iade-i ziyaret' söz konusu... Bildiğiniz üzere, sevgili OMActivities Blog yazarı Özgehan Omağ'ın -ki kendisi Hürriyet Bumerang Ailesi'nden akrabam olur =) - konuk yazarlarının 'Ankara ayağı'yım. (Daha önce okumadıysanız eğer bunu ve bunu tıklayabilirsiniz=) )

Kendisi, Geocaching hobisinde 'master degree' olur. "Peki nedir bu Geocaching?" diyorsanız eğer, buyursun kendisi anlatsın diyor, sözü Özgehan Omağ'a bırakıyorum.;))

PS. ODTÜ de bu işin içindeymiş de hiç bilememişiz =)



Türkiye'de popüler olmasa bile dünyanın bir sürü (gelişmiş) ülkesinde  yapılan bir hobi var - aslında bu bir oyun- ve çok fazla ilgi görüyor. Yüksek ihtimal ilk defa duyuyor olacaksınız o yüzden moralinizi bozmayın :)

Bahsedeceğim hobinin ismi:  ' Geocaching'

Hiç duymamış olan merak eden olursa benim blogumda (OMActivities) yazdığım yazıları listeledim, oradan okuyabilirsiniz.

Şimdi konumuza devam edelim. Burada bir harita var. 


Haritada neyin nesi diyenleriniz olabilir. Bu harita geocaching' in resmi sitesinden alınmış bir harita. Ankara' da saklanmış olan geocaching kutularını gösteriyor. Daha fazlasını incelemek isteyen olursa ;) Harita www.geocaching.com/map

Eğer verdiğim linkten haritayı incelemeye başlarsanız sizden ricam zoom out yaparak Türkiye'nin geneline bir bakmanız. Daha sonra haritadan daha da uzaklaşın ve Avrupa'ya bir bakın. Hatta eğer ilginizi çekmeye devam ettiyse Amerika'ya da bakın. İşte size bir oyunun hangi bölgelerde daha fazla oynandığını gösteren küçük bir bilgi bankası. Sanki ülkelerin gelişmişlik haritasını görüyorsunuz değil mi? :)
(Bu arada şu anda resmi siteye kayıtlı 2 milyon kutu saklı ve her geçen gün bu sayı katlanarak fazlalaşıyor)

Peki, Ankara'da durum nasıl tekrar bir göz atalım. Hangi bölgelerde daha fazla kutu saklanmış acaba?  Garip değil mi? Şans heralde.. :) 
 
E konu geocaching ve Ankara olunca Gökçen'e verdiğim bir blog yazısı söz vardı onu hatırladım. İşte bu yazının amacı siz okuyuculara kısacık bir geocaching bilgisi vermek. Umarım boş zamanınız olur ve bu oyunu deneme şansını kendinize yaratırsınız. Ya da siz oynamasanız bile birilerine bu oyundan bahseder merak edecek birilerinin ilgisini çekmesini sağlarsınız...

Son olarak oyunu (benim seslendirmemle) anlatan kısa bir video.




Umarım ilginizi az da olsa çekmişimdir sayın okuyucular.
Şimdi söylenecek tek bir cümle kaldı.

İyi avlanmalar Ankara ;)


Yazar Hakkında: Bu yazı; Farklı ve ilginç etkinlik haberleri, röportajlar  ve farklı mekanlar hakkında yazıların olduğu OMActivities blogunun sahibi Özgehan OMAĞ tarafından yazılmıştır.

4 yorum: Leave Your Comments

  1. bakalım avlanan çıkacak mı?

    bu arada geocaching Türkiye ülke sıralamasını yükseltmişim.. Haberim yok.. şaşırdım ahanda link burada..

    http://omactivities.blogspot.com/2013/03/geocaching-sakl-kutu-saylar-dunya.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yükseltmeyeceksin de kim yükseltecek Özgehan hocam! ;)

      Sil
    2. Gazlamayalım sayın Gökçen Hanımcım...

      söz verdik tuttuk :P

      Sil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı