'İnci'nin Ötesi

İzmir velinimetidir ülkenin. ‘İnci’dir derler ya hani, çok daha ötesidir. Halkı mütemadiyen mutludur en başta, mutlu olmadığı zaman dahi yüzünde her an size yansıtabileceği bir gülümsemesi mevcuttur hâlihazırda.

Rahattırlar sonra, hem kafaları rahattır hem bedenleri... Şortunu giyip çıkarlar hiç umursamadan, kimse de umursamayacağından fazla..

Ama sanmasınlar ki sadece kendi dünyalarında kendi hayatını yaşar İzmir’de insanlar. Yurdun en laik nefes aldığı topraklardır buralar, bunun en çok değerini anlayanlardır onlar. İlk kurşuna kendini siper edebilecek ‘Hasan Tahsin’lerin memleketidir buralar… Gerektiğinde sabaha kadar uyumayıp görev bilincini taşır insanlar..

Sevginin en değerini bilenlerdir de aynı zamanda onlar. Ülkenin düşmandan en son kurtarıldığı yerdir buralar, bir daha asla bırakmazlar kolay kolay, nasıl unutsunlar?!.

Sevgidir ya hep çıkış noktaları, yurduna desteğini de hep sevgiyle vermesini bilir İzmir’li olanlar. O zekice esprilerin bir kısmının da çıktığı yerdir buralar. Karşındakini kalbiyle; yeri geldiğinde de beyniyle dövmesini öğrenmiştir zira İzmir’de insanlar.

Aklın ve kalbin buluştuğu yerdir İzmir. İkisinin de değerinin birlikte belki de en çok bilindiği yerlerdendir ve belki de herkese bunu bildirmeye en gönüllü şehirdir. Ege’nin incisinden ötesidir İzmir.

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı