Muzlu Çikolatalı Cupcake @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Bir Gokchen'in Spesiyali bölümüne daha hoşgeldiniz! Bu bölümde, ilk denememiz olan 'Damla Sakızı-Kahve Soslu Cupcake'in ikinci denemesi olan 'Muzlu-Çikolatalı Cupcake'i anlatacağım. =)) 

Bayram için babanneme götürme niyetiyle yaptığım bu girişim oldukça olumlu dönüşler aldı ve Gokchen House Lounge Cafe'nin Tatlı Menü'süne ilk sıralardan giriş yapmayı başardı.!

Lafı daha fazla uzatmıyor, sizi mutfağa alıyorum.. ;)


MUZLU-ÇİKOLATALI CUPCAKE



Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağından bir iki parmak az sıvı yağ
1 su bardağından biraz az toz şeker
1 su bardağı süt
2-2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet muz
1/3 paket muzlu puding (Ben aromayı arttırmak için yaptım. Olmasa da olabileceklerden.)
1/2 paket bitter çikolata
2-3 y. kaşığı kakao

Hazırlanışı

Önce yumurta ve şeker ardından da yağ ve sonrasında sütü ilave ederek çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ve toz halindeki muzlu pudingi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Elde edilen karışıma dilimlenmiş muzları ve parçalara bölünmüş çikolataları da ekliyoruz.
Hazır olan kek hamurumuzu cupcake kağıtlarına dökerek 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirdiysek artık çayı koyabiliriz. O demlenene kadar kekimiz yenecek ılıklığa ulaşacaktır. =)



Afiyet olsun!!




1 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı