'Şehir' vs. 'Sevgili'

Yaşadığın şehir de sevgili gibi olmalı.. Heyecan duymalısın onu düşündükçe ... İçin içine sığmamalı, kalbin çarpmalı her aklına geldiğinde..

Keşfedecek o kadar çok özelliği olmalı ki, her gün bir yenisini keşfetmek istemelisin.. Sürekli planlar yapmalısın onunla.. Farklı aktiviteleri, farklı ortamları onunla yaşamak istemelisin. Hafta sonu organizasyonlarını içinde o da olacağı için iple çekmelisin! 

Mevsimine göre değişen ruh halini benimsemelisin... Aşık olmak istediğin, 'güneş gibi sıcacık mı?', 'hep yağmurlu içine mi kapanık?', yoksa 'sert fırtınalar mı estirir?'; tanımlamalısın... Aşık olduğun için her halini kabul etmelisin, ama en çok aşık olduğun özelliği baskın olduğu için Tanrı'ya şükretmelisin.

Yeni heyecanları onunla keşfetmelisin. Ona her baktığında için için erimelisin. Hazzın büyüklüğünü onunla hissetmelisin!

love | marriage | passion | city | moment | glitz | kiss

Kültürel birikimi de bir o kadar çok olmalı.  Ondan her gün yeni bir şey öğrenebilmelisin. Sana sıkılmayacağın bir hayatı garantilemeli ki parladığı kadar seni de aydınlatabilsin. 

Sevebilmelisin sen de çevresindekileri. Kimsenin kötülük düşünecek ne vakitleri olmalı ne de zihniyetleri... Huzurunu hep daim kılabilmeli erdemleri...

Dahası, senin değerini bilebilmeli. Seni kaybetmemek için olanaklar üretmeli. Huyuna gidebilmeli, yalana yanlışa müsaade etmemeli, barındırmamalı çevresinde hiç bir art niyetliyi. Özgürce gezebilmene müsaade edilebilmeli, tadını doyasıya çıkarabilmeli...

lovely city engagement
Aynı zamanda seni anlayabilmeli... Derdini anlattığında seni sessizce dinleyebilmeli, omuzlarını senin için hazır edebilmeli, dizlerinde uyumanı keyifle izleyebilmeli... Senin her sıkıntını unutturabilmeli, içini açacak o pozitif enerjisini sana seve seve sunabilmeli...

Sana güven de verebilmeli...  Başka birisinin yerine geçmesini hiç umursamayacağı kaygısını yaşatmamalı. Hep senin gözlerinin içine bakmalı, en çok da sen olduğun için mutluluk duymalı. 

Sana sahip de çıkabilmeli... Haksızlığa uğradığında en önce kendisi haddini bildirmeli. Göğsünü siper edeceğinin güvencesini ve huzurunu sana verebilmeli. Güvenli topraklarda olduğunun garantisini sağlayabilmeli..

O da seni sevebilmeli en önemlisi.. Kendine hayran bıraktığı kadar sana da hayran kalabilmeli.. Değerini hep daha fazla yüceltmeli, onunla olduğun için; onu seçtiğin için kendini özel hissetmeli. Seni yanında tutabilmek için akıllı olduğu kadar zeki de olabilmeli!

I love cities for some reason. I just love the world. There are just so many beautiful places. You could send me to a swamp and I could still fall in love.

*Fotoğraflar alıntıdır. 

1 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı