Tanrıların Başkenti: Atina! / The Capital of the Gods: Athens!

Aslında bu postu daha önce hazırlamayı planlıyordum ama yoğunluktan zamanım olmadı bir türlü.

Yine de ne demişler, hiçbir zaman çok geç değildir! =)

Atina'ya gittiğimde yılbaşı zamanıydı. Genelde, seyahatlerimin asıl amacı yeni yerler görme ve keşfetme arzusunda olur. Ama bu seferki biraz farklıydı. Çünkü kız kardeşlerim oradaydı; Yunan kız kardeşlerim! O yüzden, bu daha ziyade bir aile ziyareti olmuştu benim için.

Ve tam olarak amacımı yerine getirdim diyebilirim. Tamamiyle bir 'reunion' olmuştu bizim için!



Hayatın kurallarına göre, kendi aileni kendin seçmen mümkün değildir. Tamamiyle senin kaderindir. Ne var ki, sen kendin sosyal dünyanı oluşturabilirsin zaman içinde. Ve eğer yeterince şanslıysan, yaşamına ilave aileler ekleyebilirsin. Evet, biz şanslı olanlarız!

Ne kadar uzakta yaşadığınız, ne kadar farklı ülkelere sahip olduğunuz hiç önemli değildir. Bu tamamen sizin enerjiniz ve içten sevginizle alakalıdır. Biz de böylece kendi uluslararası ailemizi kurmuş olduk! =)

Bu mutlu huzurlu duyguların yanı sıra, başka tılsımlı bir yanı daha vardı gezimin.. Atina'daydık, mitolojideki 'Tanrı'ların  başkentinde! 

Ayrıca, oynadığım tiyatro oyununun senaryosunun geçmekte olduğu şehir olması da ilginç bir tesadüf olmuştu benim için!



Akropolis'i şehrin neredeyse her köşesinden görüyor olmak zaten yeterince büyüleyiciyken, bir de orada yılbaşı zamanıysa, işte o zaman şehir pırlanta gibi parlamakta! (Aslında orjinalinde 'shine bright like a diamond' repliğini münasip gördüm. Ama "madem çeviri üzerinden gidiyorum, o halde iyice cılkını çıkarmalıyım" dedim!=) )


Bu üç güzellik birleşince, seyahatim ve yılbaşı kutlamamız şimdiye kadarkilerin en iyileri arasında yerini almış oldu.

Gelecek postlarda geziyle ilgili ayrıntıları yazmaya devam edeceğim!

Takibe devam. =)

KEEP CALM AND FOLLOW ME
For English press 'Down arrow'!

Actually, I was planning to prepare this post earlier, yet I couldn't manage the time due to my busyness.

Anyway, you know what they say: It's never too late! =)

It was Christmas time, when I visited Athens. Generally, the main aims of my travellings are to see and discover new places desirably . However, this time it was a bit different. Because, my sisters were there; my Greek sisters! So, it was a family visit for me in a way.. =)

And I can say that I accomplised my aim exactly. It was a totally reunion for us!

According to the rules of life, it is not possible to choose your family on your own. It is all about your destiny. However, you can manage your social sphere yourself. And if you are lucky enoughy, you can create your additional families to your life. Yes, we are the lucky ones!

It is no matter how far you live, how different nations you have.. It is all about your cosmo and your sincere love. Thus, we have already had our international families! =)

Above all these blessed feelings, there was another sacred issue of my trip... We were in Athens, in the capital of the Gods in the mythology!

It was also an interesting coincidence for me to go to the city which my new theatre script's setting in!

Furthermore, seeing Acropolis from -almost- every corner of the city is already fascinating, but if it is aslo Christmas there, it means that the city shines like a diamond!

It was one of my favourite trip and Christmas celebration both when those three beauties combined!

I will be keeping on writing about my travel in the following posts!

KEEP CALM AND FOLLOW ME!



1 yorum: Leave Your Comments

  1. Geçen yaz ziyaret ettiğim başkentlerden birisi. İstanbul gibi her adımda farklı güzellik keşfediyorsunuz. Yunan mitolojisine ilgisi olan herkesin mutlaka gitmesi gereken bir yer.

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı