1 Kabak ile 3 Farklı Tarif @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Madem Ramazan ayındayız," iftar sofraları temalı birtakım paylaşımlar yapmanın vaktidir" dedim ve sizlere "çarşıdan aldım bir kabak, evde oldu 3 çeşit tabak" temalı 3 farklı tatlı tarifini aynı anda veriyorum.

Tabi ki de böyle bir tarif normalde yok, tamamen Gokchen'in Spesiyali başlığına yedirilmiş tatlar kendileri.

Tatlıyı bazen o kadar çok pişirirsiniz de, bitmediğinde sıkılırsınız o halinden, çeşit ararsınız ya hani, tam olarak böyle bir çıkış temalı tatlı zinciri oldu bu seferkiler de...


Bu bağlamda, balkabağı ile pişireceğimiz kabak tatlısı ile daha sonra puding, daha sonra da kek yapacağız.

Sonuç ise belli: Oh la la!



Kabak Tatlısı

Malzemeler
Dilimlenmiş balkabağı
Pekmez
Süt

Hazırlanışı
Bu tarif çok farklı bir tat değil normal kabak tatlılarından. Benimki biraz "beyaz şekere hayır" konulu. Bir de yemeklerimin püf notası olan süt bu tarifte de yerini aldı, tadını biraz daha yumuşattı.
Miktarlar hep göz kararı.. Dilimlenmiş kabakların üzerine malzemeleri ilave ettikten sonra yayvan bir tencerede kabaklar yumuşayana dek pişiriyoruz.


***

Balkabağı Pudingi

Bir önceki prosedüre biraz daha süt koyarak daha fazla pişiriyoruz. İyice yumuşayan kabakları el blender'ı yardımı ile püre haline getiriyoruz. 
Püf noktası olarak; ben biraz tat ve yoğunluk katması açısından bir parça tahin helvası ve bir miktar kakao da ilave ettim.
Sıcakken kaselere koyarak dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.




***

Balkabaklı Kek

"Elimizdeki karışım çok oldu, kalanı n'apsam?" diyenler için devam ediyoruz.

Derin bir kaba 1 yumurta ve 1/4 çay bardağı sıvı yağ koyarak çırpıyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz ılınmış kabak karışımını ilave ediyoruz. İçine bol kakao, göz kararı un ve bir paket kabartma tozu koyarak kek hamurumuzu hazır hale getiriyoruz.

Piştiğinde üzerinin kek görünümü, içinin kremalı dolgu malzemesi varmış duruşu sizi ayrı büyüleyecektir, benden söylemesi. ;)


Akşam misafirlerimize çayın yanında çıkaracağımız 3 leziz tat daha öğrenmiş olduk.

Afiyet olsun!


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı