Gokchen House Lounge Cafe'de Osmanlı Tatları @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Ramazan'ın son haftası hürmetine Gokchen'in Spesiyali'ni Osmanlı Mutfağı'na da entegre etmiş bulunuyorum en nihayetinde.!

Güllaç ve şerbet işlerine kendi yorumumu kattığım ve sonucuna tabi ki bayılacağınız (!) yepyeni tarifler artık arşivimizde.

Çıkarın hanımlar beyler kağıdı kalemi, yarınki tatlı menümüzü veriyorum..;)

OSMANLI ŞERBETİ


Malzemeler
Çeşitli üzüm suyu, vişne, gül suyu vb. sıvıları karıştırarak hazırlanabileceği gibi marketlerde hazır karışımlar da bulunmakta. (Dimes'in Osmanlı Şerbeti gibi)
Taze nane
Çubuk Tarçın (1 ya da 2 parça)
İsteğe göre karanfil
Buz küpleri

Hazırlanışı
Sürahinizin/şişenizin/kavanozunuzun/derin kasenizin içerisine doldurduğumuz sıvı karışımının içerisine taze nane yaprakları ile tarçın çubuklarını ve isteğe bağlı olarak birkaç karanfili koyuyoruz. Yarım saat kadar karışımın tadının harmanlanmasını bekliyoruz. Servis etmeye yakın içini sonsuz buz küpleri ile dolduruyoruz, serin serin olsun diye..=)


--------------

ÇİKOLATALI GÜLLAÇ


Malzemeler
Güllaç
Toz Şeker
Kakao
Vanilya aroması
Bitter çikolata
Süt

Hazırlanışı
Öncelikle dikkat ettiğiniz üzere ölçü vermeden yazdım malzemeleri, zira benim ölçü birimim 'göz kararı'. Bu yüzden,  illa ki ben ölçülü isterim derseniz diğer güllaç tariflerini baz alarak benim tarifimle modifiye edebilirsiniz.

Güllaç ve bitter çikolata haricindeki tüm malzemeleri ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladığı anda çikolatayı ilave ediyoruz ve eridiğine emin olduğumuzda ocaktan alarak ılınmaya bırakıyoruz.
Ilınan karışımı güllacı kat kat ıslatacak şekilde tepsiye döşeyerek buzdolabında soğumaya ve tadını almaya bırakıyoruz. Daha sonra servis öncesi resimde görmüş olduğunuz üzere çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun! =)

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı