Romanya'da bir "Brugge": Braşov

Romanya'da bir "Brugge": Braşov

Romanya-Bulgaristan turumuzu artık tamamlamaya yakın, adeta "geçerken uğradığımız" Romanya'nın Braşov şehrine ayak bastığımda, beklentimin çok üstünde çıktı açıkçası.

Tarihi kapısından içeri girdikten sonra içlere ilerlediğimizde, Belçika'nın Ortaçağ şehri Brugge'un başka bir versiyonu olarak göründü gözüme gerek kent dokusu, gerekse kent kurgusu olarak.



Kaldırım taşıyla döşenmiş, iki katlı evlerin arasından daha geniş bir caddeye, oradan da kentin ana meydanı olan "Piata Sfatatului" meydanına bağlandığımızda, gittikçe Brugge'un içerisinde buldum kendimi.


Ana meydanında başrolü kapan meclis binası ise, Trompet Kulesi ile yine bir Brugge'daki Markt Place meydanıyla eşleşti gözümde.



Bu bir karşılaştırma yazısı değil evet, olmayacak da, ama çok benziyor n'payım?! Burada şehri solo anlatmaya başlıyor, karşılaştırmaya bir son veriyorum o yüzden. =)

Şehre adapte olduktan sonra, meydanda bulunan kafeler ve o gün için özel kurulan panayır ve sahne ile şehrin pek keyifli haline denk geliyoruz. El işi sergiler, el yapımı peynir ve çeşitli gıda ürünlerden alışveriş yaparak, meydana saplanan diğer yaya aksı üzerindeki diğer kafe ve dükkanların önünden aşağı doğru yürüyerek şehri keşfediyoruz.






Meydana gelirken önünden geçeceğiniz o siyah, ürkütücü bina ise "Black Church" adıyla Viyana-İstanbul arasındaki en büyük Gotik Kilise olma özelliğine sahipmiş. 1385'ten bu yana çeşitli yangın ve saldırılara maruz kalması ile sürekli yenilenmiş. "Black olması bir tesadüf değil" diye düşünüyorum o yüzden önünden geçerken.

Şehri hızlıca turladıktan sonra, şehrin ana meydanında eğlenen insanları uzaktan izlemeye karar vererek karnımızı doyuruyor, geçerken uğradığımız şehirden ayrılıyoruz ve "Ayaküstü uğranacak ne tatlı yerler varmış" diyerek, ülkeye dönüş yoluna giriyoruz...


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı