Adana’da Ne Yenir?

Gılgamış Destanı’na yar olmuş Adana, o zamandan bu zamana kadar birçok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Bu kültürler, aynı zamanda yemek kültürüne de katkı sağlamıştır. Gelişen yemek lezzetini siz düşünün. Yani Adana, sadece tarihiyle değil yemek kültürüyle de övülebilir.

Bu yazıda muhteşem Adana yemeklerinin 10 tanesini inceleyeceğiz.

Şehri tam anlamıyla gezmek ve dolaşmak için Adana Uçak Bileti ve Şehir Rehberi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Hadi, bu güzel yemeklere bir göz atalım.


Adana Kebap
Herkesin bildiği Adana kebapla başlıyoruz. Dikkat ederseniz ’’Adana kebabı’’ demedim. Adanalılar bu terimden hiç hoşlanmazlar. Konumuza dönecek olursak; Acı kebabıyla dünya da ün salmaya devam ediyor.

Adana Lahmacun
Fındık lahmacunundan az daha büyük, Urfa ve Antep lahmacunlarına göre daha küçüktür. Bol malzemelidir. Adana’ya gidildiğinde yenmesi gereken efsane tatlardan biridir.

Analı Kızlı
Çorbaların şahıdır.  İrili ufaklı hazırlanan köftelerde hem bulgur hem kıyma vardır. Hatay, Gaziantep, Kayseri, Tokat ve Çorum da sahiplenir ama asıl analıkızlı Adanalıdır.

Fellah Köftesi
İnce bulgurdan yapılan harika bir yemektir. Hem baharatlı hem hafiftir. Kaşıkla yenir.


Bici Bici
Ne demiş şair ünlü sözünde:
‘’adanalıyık allahın adamıyık
bici yerik, şalgam içerik’’

Gül şerbeti ve kalıp şeklinde kesilmiş nişasta muhallebisinden oluşan, biciyle renklendirilen ve tamamen Adana'ya özgü olan bir tatlıdır. Adana’ya geldiğinizde yemezseniz tatlıya bile ayıp olur. Bu kadar tuzlu yemeğin sonunda çok güzel gider. Buzla servis edilir, yiyenleri serinletir.

Sarı Burma
Baklavayla yarışan bir Adana lezzetidir. Baklavadan daha kıtır ve daha yumuşaktır. Ağız tadını zirvelere taşımak isteyenler için vazgeçilmezdir.

Kaynar
Adana’nın lohusa şerbeti olarak bilinir. İçinde bin bir çeşit baharat vardır. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de vardır.

Misis Ayranı
İçimi çok yumuşak, krema kıvamındaki meşhur ayrandır.

Aşlama
Şıra olarak da duyabileceğimiz bu serinletici içecek meyan kökünden yapılır. Bütün gazlı içeceklerle yarışır.


Karakuş
Üste üste sarılan hamur ve içerisinde iri ceviz parçasıyla ağız ballandıran tatlıdır. Soğuk şerbetle yapılır.

Bu ağız tatlandıran yiyecekleri okuyunca insanın Adana’ya gidesi geliyor. Ama oraya gitmek yemekler kadar ucuz değil. Otobüsle gitmek için de yola dayanmak gerekir.

En iyi alternatif, uçak!

Fakat uçaklar her yerde pahalı, havaalanında check-in yapılması uzun sürüyor. Atlasglobal ile bunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Önceden alınan biletlerde otobüs biletlerinden bile daha ucuz olan uçak bileti ile Atlasglobal’le havaalanında check-in yapmak için beklemeyeceksiniz de.Çünkü check-in yapılabilen destinasyonlar var. Dilerseniz www.atlasglb.com internet adresinden de online check-in yapabilirsiniz. İyi yolculuklar dileriz.




0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı