-Miş, -Muş Köşesi _ Bölüm 3

Güncel gelişmelerde son dakikalar postu. 

  • Süper Mario'nun mobil oyunu çıkmış! 
Tabi önce zengin iOS çular oynayacakmış. Pislikler! Gözüm kalmasına gerek kalmadan çökmüş zaten sayfaları ama düzeltmişler sonradan.


  • Uzay Çöpleri temizlenmeye başlanmış! 

Helal olsun şu Japonlara. ODTÜ Uzay ve Havacılık Mühendisliği Bölüm Başkanı ile ODTÜ'lüler Bülteni için görüşmeye gittiğimde bilgi sahibi olmuştum "Uzay Çöpleri" hakkıda yapılan çalışmalardan. Çevre Temizliği hususuna yepyeni boyut katma amaçları dünya çapında devam ederken Japon arkadaşlar çoktan işe koyulmuş. 
İlgisini çekenler için kısa bilgilendirme:
Alüminyum ve çelik halatlardan oluşan bu hurda toplayıcı, 700 metre uzunluğundaymış ve dünyanın yörüngesinde hareket eden uzaydaki metal atıkları yavaşlatarak yörüngeden çıkarmayı hedefliyormuş. Atıklar yörüngeden çılınca atmosfere doğru ilerlediğinde yanmasını sağlayacaklarmış.

Umarım tüm test bugları önceden çözülmüştür. Amin.

  • Da Vinci'nin yeni bir çizimi daha bulunmuş. 
Amerika parasıyla 15,8 milyon dolar değer biçilmiş. Bizim ülkemizde değeri net değil malum her gün değişmekte.



  • Küba, Çek Cumhuriyeti'ne olan borcunu rom olarak ödemeyi teklif etmiş.  
Prag yönetimiyse en azından borcun bir kısmı için bu konuya sıcak bakıyormuş.
  • Ay'da tatilin piyasası belli olmuş. 

Amerikan Moon Express firması 2026 yılından itibaren Ay’a turistik seyahatlerin başlayacağının müjdesini veren "turizm acentası" gezi bedelinin 10 bin dolardan (35 bin TL) başlamasını planlanıyormuş.


Şirketin CEO’su Ay’a gitmenin ilk maliyetinin 25 milyar dolar olduğunu ancak gelişen teknoloji sayesinde bu fiyatın 7 milyon dolara kadar düştüğünü açıklamış.

  • Sokakta Laf Atana Artık Ceza Var!

Tam "Allah'ım şükürler olsun" diyerek habere tıkladım ki, altından -maalesef- başka bir ülke çıktı. Cinsel taciz kapsamına alınan bu hareketleri yapanlara, 60 dolara kadar para cezası verilebilecekmiş. Bir kimsenin vücudu hakkında doğrudan ya da dolaylı yorum yapmak da suç kapsamına girebilecekmiş. Düşünebiliyor musunuz? Ne kadar da olması ÇOK NORMAL bir yasa. 

  • Su Tüketmemek Kış Depresyonuna sebep oluyormuş. 
Bunu okuduğunda elin suya gittiyse bizdensin.

  • Sakız çiğnemek yüz simetrisini bozabilirmiş!

Şekersiz sakız çiğnemenin ağız ve diş sağlığı için faydalı olduğunu belirtilse de, çene ve kas yapısının bozulmaması için sakızın çok büyük olmaması ve 15-20 dakikadan fazla çiğnenmemesi gerekliymiş.

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı