1 Kırmızı Şarap= 2 farklı içeçek

Kırmızı şarap, kendi başına yeteri kadar keyifli olsa da, onunla hazırlanmış iki sevdiğim içecek var ki, onların keyfi bir başka. Bunlardan birisi Almanya’ya özgü Glühwein denilen sıcak şarap, bir diğeri de İspanyol içkisi olan Sangria. Aslında özünde içindekiler benzer. Birbirlerini farklı kılan şey, birinin soğutulması gerekirken, diğerinin ısıtılması…  
‘Glühwein’ın  hazırlanışı: 1 şişe kırmızı şarap, 1 adet tarçın çubuğu, 7-8 adet karanfil, 1 adet portakal, 1 adet limon, 1 adet elma bal ya da 7 kaşık şeker bir tencerede karıştılarak ocakta ısınmaya bırakılır. Almanya’da poşet çay şeklinde glühwein aroması da bulunmakta, ama onsuz da yeterli tadı elde etmek mümkün. Karışım kaynamaya başlamadan hemen önce ocaktan alınıp sıcak servis yapılır. Alkolün uçmaması için kaynama noktasından önce alınması önemli. Daha çok soğuk kış günlerinde tercih edilir.

@Ankara, Fransız bir arkadaşımın evinde kendi hazırladığımız sıcak şarap


Sangria ise, yine kırmızı şarap, tarçın çubuğu, bal ya da şeker, meyve dilimleri (portakal, elma, şeftali, -biz çilekle de denedik, başarılıydı- gibi), yarım çay bardağı kadar rom veya votka geniş bir kasede karıştırılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Bir güne yakın bekletilirse lezzeti birbirine daha çok geçer. Soğuduktan sonra uzun bardaklara buz ilave edilerek meyve dilimleriyle beraber servis yapılır. Yaz günleri için idealdir…=) 

@İspanya, Barselona

@İtalya, Venedik

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı