Midye Dolma Tarifi @MUTFAK

Her zaman yapımını merak etmiş fakat hiç fırsatını bulup deneyememiş idim midye dolma yapımını. İki seferdir de İzmir'e gidip bir midye dolması yiyemeden döndüğüm için çok içimde kalmıştı ta ki ofise tazecik denizden çıkartılmış midyeler gelene kadar! Temizlenmesi ve pişirilmesi görevini üstlenecek kimse çıkmayınca da tabi ki aynı iç sesim yükseldi: 'ben yaparım!'

Yapımı hakikaten zahmetli imiş. Eğer yapacak olursanız da makul sayılarda alıp yapın en azından, benim gibi saatlerinizi alabilir yoksa!

Midye Dolma


Malzemeler
-Midyeler için-
2 kg kabuklı midye
1 litre su
1/2 yemek kaşığı tuz

-İç Pilav için-
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı haşlanmış midye suyu
2 soğan
3 diş sarımsak
3-4 kaşık zeytinyağı
Tuz
Yenibahar
Karabiber
Nane
1 küp şeker

Hazırlanışı
Eğer midyeleriniz ayıklanmış ve temizlenmiş değil iseler işiniz biraz uzun... Bir gece önceden tencerede midyeleri bir miktar tuz ve bir avuç kadar mısır unu ile üzerine çıkacak kadar su ilave edip buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu işlem midyelerin kumunu bırakmasını sağlayacak. Ertesi günü de bir fırça veya küçük bir bıçak yardımıyla kabukların yüzeyini tek tek temizleyin.Daha sonra iyice temizleyip duruladığınız midyeleri geniş bir tencerede kaynayana kadar haşlayın. Isınan suyun içinde kabuklar açıldığını göreceksiniz. 


Haşlanmış midyeler dinlenirken bir yanda pilavı hazırlayabilirsiniz. Küçük küçük doğradığınız soğanları zeytinyağında şeffaflaştırıp içine sarımsak ve daha sonra pirinci ekleyip kalan baharatı ve tuzu ilave ederek pişmeye bırakın. Suyunu çekmesi kafi, çünkü midyelere dolduklarında tekrar pişecekler. Haşlandıktan sonra eğer hala açılmamış midye varsa onlar çöpe...;)


 Pilav piştikten sonra midyeleri tek tek açıp içine doldurup tekrar kapatın ve doldurduğunuz midyeleri tencereye balık istifinde açık tarafı üste gelecek şekilde dik olarak dizmeye başlayın. Tek kat olarak dizmeniz bittiğinde üzerine 2 bardak haşladığınız midyelerin suyundan, 2 bardak da normal sudan ilave edip yaklaşık 20 dk kadar pişmeye bırakın.


Pilavın şiştiğini gördüyseniz ocağın altını kapatabilirsiniz. Artık piştiler ve yenmeye hazırlar. ;)



Afiyet olsun!


PS. Kalan midyenin içiyle yapılmış pratik salata tarifi de yakında. ;)

1 yorum: Leave Your Comments

  1. Merhaba
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen bu siteyi izle kısmını tıkladım. Artık izleyicinim:))
    Senide benim bloguma beklerim.
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı