Eylül Yazısı


"Nasılsa akıyor hayat, 
Bizde öyle işte akışına bırak."

Pop şarkısından çarptığım sözden ziyade kişisel gelişim için faydalı bir bilgi geldi bana. Keza daha önce de söylemişim aslında "Akışına Bırak Her Neyse Geçer" yazımda da (Tık Tık).

Neye üzülsen, neyi kafana taksan boş çünkü tabanında. Sen n’aparsan yap, neye çabalarsan çabala, neyi oldurmaya çalışırsan çalış, süreç içerisinde önemsizleşiyor konular senin için bile zamanla. Dün takıldığın olay ertesi gün çocukluk, bir önce yaşadığın başarısızlık bir sonra elde edeceğin çok daha büyük bir başarı için çıkman gereken yolculuk oluveriyor.

Yani sen hangi konuya takılırsan takıl, ne için endişelenirsen endişelen ne zaman duruyor, ne de yaşamında mola alıyorsun. Hayat öyle ya da böyle geçiyor gidiyor. Geriye, mücadele edemeyeceğin tek gerçeklik zaman kalıyor. Boşa harcamanın götürüsü de yine senden oluyor. Bu yüzden, ayrıntılarla boğuşarak yine kendini harcamaktansa, resmin bütününe ve asıl hedeflerine odaklanarak süreç detaylarını görmezden gelmek gerek. Sonuçta, zaman öyle de geçiyor böyle de. Akışına bırakmak belki de bu yüzden tek çare.

Bu postun şarkısı da bu olsun.


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı