Seyahat Cover 2017

Gökçen Gökyer Blog'un seyahat köşesinde 2017 yılı için "nerelere gitmişiz" özeti hazırladım.

Hem yazıları derlemek adına, hem de yeni yılda seyahat planları yapanlara alternatif rota listesi sunmak adına.

Her mevsime uygun öneriler:

Ocak/Şubat

Elmadağ

Hem kayak yapabilir, hem de kar üzerinde sucuk&ekmek keyfi yapabilirsiniz. Özellikle Ankara'da yaşıyorsanız günübirlik için en ideal kayak rotası.



Mart

Akçakoca

Ne karakış, ne günlük güneş... Karadeniz'in dev dalgalarının, getirdiği iyot kokusunun keyfini sıcacık kahvenizi yudumlarken çıkarmalı, o fırtına ve dalga sesleriyle uykuya dalmayı ve hatta güne uyanmayı tatmalısınız. Mutlaka!



Akçakoca lezzetlerini de bilhassa keşfetmelisiniz. Hamsiyi de yeniden keşfedecek olabilirsiniz!



Mayıs

Urla Enginar Festivali

Bahar gelmişken, mevsimin en bariz hissedilecek lokasyonlarından Ege'ye giderseniz, Urla'nın artık gelenekselleşen "Enginar Festivali"ne katılabilirsiniz. Bir hafta arayla öncesindeki "Alaçatı Ot Festivali"ne de uğrayabilirsiniz.



Temmuz

Konya

Mevsim olarak çok doğru bir zaman olmayabilir. Belki daha turistik olacağını düşünerek Şeb-i Aruz zamanını tercih edersiniz, belki de kalabalık yokken sakin gezelim diyerek yazın ortasında bir zamanı... Size kalmış.


Eylül

Urla

Yazın son demlerinin tadını kalabalık azalmışken çıkarmak isteyenler için Ege en ideal yurt içi kaçış rotalarından. Bu yüzden Urla'yı yeniden turlamak mantıklı olabilir.



Ekim

Karabük

Hurmaları, sonbahar mevsiminin en çok yakıştığını düşündüğüm Batı Karadeniz'de toplamak için Karabük dağlarına gidebilirsiniz.



Safranbolu

Karabük'e gitmişken Safranbolu'ya da uğramadan dönmeyin. Bi' de safranlı lokum yemeden!




Kasım/Aralık

Bosna Hersek

Kış tatilini bir de yurt dışında yapalım derseniz ve pasaportunuz çoktan varsa, gidilebilecek en cazip rotalardan Bosna Hersek. Nereden mi biliyorum? 





0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı